Lyset i dig 

Velkommen til. Tak fordi du læser med. Jeg ved, du kan vælge mellem alt muligt at bruge din tid og energi på, så jeg sætter virkelig stor pris på, at du har bevæget dig herind og har lyst til at bruge lidt tid med mig. Jeg vil nemlig også gerne bruge lidt tid med dig. Jeg vil gerne minde dig om, at du har et LYS inde i dig. Og jeg snakker ikke kun om alle dine ‘positive’ sider – dem du får credit for og som folk elsker ved dig. Nej, jeg snakker om det lys, der aktiveres og STRÅLER ud af dig, når du tillader dig selv, at være den DU er og med alt, der er omkring dig. Lige nu. Lige her. Det er uanset, om du føler dig mega glad eller om du bare har haft en lortedag og mest har brug for at græde i din kærestes arme. Dét lys du tillader at skinne, når du viser den helt autentiske, ærlige dig, når du ikke gemmer dig bag en maske eller facade. Det lys du tør lade skinne, når du ved, at dem omkring dig giber dig, hvis du skulle få brug for det. Du behøver ikke at gemme dig. Du kan være tryg ved at være hele dig med alle de følelser, der dukker op. Dét lys vil jeg rigtig gerne minde dig om findes inde i dig. Lige nu. Lige her. Det er min fineste mission og jeg tror, at det kræver tre ting. Lad mig fortælle dig lidt om dem.

Sårbarhed

For overhovedet at kunne anerkende, mærke og tillade alle følelser, er vi nødt til at blive ven med vores sårbarhed. Vi bliver nødt til at omskrive historien om at ‘sårbarhed er svagt’ eller at der overhoved findes ‘svage’ sider eller følelser. Vi bliver nødt til at se vores sårbarhed som vores ven og som en del af det at være menneske. Når vi kan det, kan vi også meget nemmere tillade hvad end der dukker op. Det er uanset, om det er en følelse, tanke eller kropslig fornemmelse som gråd, latter, ubehag og behag. Når vi tillader det hele, tænder vi også for vores lys. For når har vi slukket for nogle (bestemte) følelser, tanker eller udtryk, slukker vi en lille smule for vores lys. Når vi har gjort det nok gange, er der til sidst måske kun en lille bitte flamme tilbage, fordi du har slukket så meget af dig. Så lad os allerførst begynde med at gøre flammen større igen, så lyset kan skinne, som det altid har haft til opgave at skulle. Ligesom da du var barn og endnu ikke havde lært hvad der var ‘rigtigt’ eller ‘forkert’ at gøre.

+ Mod 

Det kræver også mod. Det kræver fandme mod, at gøre noget andet end du plejer. Det kræver mod at stå ved sine behov, at sige dem højt (måske for første gang) og kræve tiden samt energien til at pleje dem. Det kræver mod at mærke. Måske mærker du ubehag eller uvante følelser? Det kræver mod at turde at give sig hen til sine kropslige fornemmelser som eksempelvis at grine højt og skørt eller græde hulkende. Det kræver mod at gøre noget andet end du plejer. Så hvis din flamme er lille bitte, så kræver det mod at tænde den og lade lyset skinne i sin naturlige, storslåede form. Det kræver mod at være hele dig med alt, du er. Det kræver mod at være med dine følelser og ikke flygte fra dem. Det kræver mod at VISE din følelser og stå ved dem, selv når andre ikke nødvendigvis forstår dig. Det kræver mod og mod er ikke noget, du ikke har. For du er født med det. Det findes inde i dig og du skal aldrig ud og finde det et andet sted. Måske skal du mindes om det og (gen)lære, hvordan det føles og hvor det sidder i din krop. Men du har det. Lige nu. Noget af det, jeg brænder rigtig, rigtig, RIGTIG meget for, er at huske dig på, at du altid har været modig og altid vil være modig. Hvad du fortæller dig selv, uanset om du ser dig selv som modig eller ej, dét er den historie, du selv skaber. 

+ Afbalanceret nervesystem

Nervesystemet. Vi har det alle i os. Men det er de færreste af os der tænker over, hvor fantastisk det egentlig er. Et system der allerede begyndte at udvikle sig, da du var et foster på bare fire uger. Jeg vil ikke gå i dybden med nervesystemet her, for det er en længere og mere nørdet snak. Jeg vil til gengæld fortælle, at for at aktivere lyset i dig, har du brug for, at dit nervesystem er afbalanceret. Et nervesystem i overdrive over længere tid, har aldrig gjort noget godt for nogen – og slet ikke hvis du skal have dit lys til at skinne. Du og dit nervesystem har brug for ro, langsommelighed, natur, gode relationer og hvile, før at du og dit hjerte kan tillade dig at skinne. Du må gerne være her med alt det, du er og alt det, du oplever. Det er også kun når du aktiverer ‘den rolige del’ af nervesystemet (parasympaticus), at du kan få adgang til din intuition. Du kan simpelthen ikke få adgang til den vise del af dig, når du er i overdrive, er stresset eller blot forsøger at overleve hverdagen, for der kan dit ego ikke se ud over dets begrænsede viden. Du blokerer for den højere bevidsthed i dig, der er forbundet til alt i universet, men som frit kan strømme til dig, når du har et afbalanceret nervesystem, er stille og bare lytter uden intention eller forventning. Men for søren da, når du gør det, så sker der seriøs magi. Du kan MÆRKE dit lys aktiveres, når du tillader denne strøm og visdom komme til dig og din intuition vil begynde at give dig klare beskeder.

= lyset aktiveres i dig