Vi er alle på en rejse

Jeg tror, at vi alle er på en rejse, hvor vi udvikler os. I starten er det måske ubevidst, men på et tidspunkt bliver de fleste bevidste om deres vej i livet. Måske kender du det selv.. at du stopper op og tænker: “hov, vil jeg egentlig gerne være her? Er jeg den udenpå, som jeg føler mig som indeni?”

Det oplevede jeg i hvert fald. Mit turning point var mine forældre skilsmisse. Og derefter kulminerede det – jeg gik fra min daværende kæreste, droppede ud af mit første studie, flyttede hjem til mine bedsteforældre, sagde farvel til mange af mine gamle venner.. Og tog til Hawaii for at trykke på min reset-knap og komme tilbage til MIG. Hvem var jeg, når jeg pillede alle lagene af? Alle de mange lag jeg havde puttet på i løbet af mit – dengang – 20 årige liv? Hvad var mig og hvad var en maske?

Jeg havde brug for at komme VÆK, for at finde ind til kernen af mig.

 

Mit hjerte blev sprængt i tusinde stykker

Det hele startede da mine forældre blev skilt. Det satte gang i den største følelsesmæssige rutsjebane jeg nogensinde har været igennem. Jeg blev kastet ud i en sorg, vrede og angst, jeg aldrig havde prøvet før. Jeg følte mig SÅ alene, selvom jeg var omgivet af mennesker der ville mig det godt og passede på mig.

Jeg blev så overvældet af følelser – følelser jeg i mange, mange år havde lukket ned for.. Det var så om jeg fik revet gulvtæppet – mit fundament – væk under mig “snyyyyyydt” og BAM så lå jeg der. Med blodtud fordi jeg havde banket hovedet ned i det hårde gulv under.. ikke bogstavelig talt men symbolsk. ALT det jeg havde gået og gemt på, den maske, det skjold jeg havde brugt mange ÅR på at opbygge, det blev taget fra mig. Lige pludselig stod jeg der – helt nøgen og bange – og der var intet til at “beskytte” mig..

Det var starten på en lang healingsrejse, hvor jeg lærte, at jeg slet ikke behøver de mange lag af beskyttelse. At det faktisk er ok at være mig. At det er tryg at være mig her i verden – med ALT jeg er. At mine følelser ikke er farlige men at de faktisk er mine venner.

Jeg gik fra at føle mig forkert, fordi jeg følte så meget (og derfor gemte dem under al min beskyttelse), til at føle DET HELE og vide at det var ok. Jeg var ok. Der skete ikke noget, når jeg tillod alle følelser at være der. Det var bare ligesom vand – når de fik lov til at flyde, passerede de bare og fulgte deres naturlige flow.

 

Og så kom ilden!

Det satte gang i en ild. En ild om at der var fandme ikke nogen, der skulle gå rundt og tro at de var forkerte, bare fordi de følte meget. At de sensitive og følsomme sjæle skulle vide at de også må være her i verden med ALT de er – og at der ikke er noget som helst galt med dem. At der ikke er noget der hedder “at føle for meget” det hedder bare “at føle”.

Jeg startede der hvor jeg var – som nybagt skilsmissebarn. Jeg begyndte i terapi. Tog mange (svære) samtaler med mine forældre og dem omkring mig. Begyndte at skrive en bog om alle de tanker og følelser jeg var gået igennem. Startede som teamleder hos Camp True North, hvor jeg konstant blev tvunget til at tjekke ind med mig selv og møde op med det, der skete lige nu. Så holdte jeg mit første foredrag (og mit seneste foredrag blev optaget af TV Mokka og kan ses lige her), selvom jeg altid havde HADET at fremlægge og stå foran andre og tale. Men det her var vigtigere og større end mig! Det handlede om DIG. At du skulle vide, at det du går med lige nu… og måske føler dig alene.. det er helt normalt! Du er helt normal! Og du er bestemt ikke alene.

Så tog jeg til Hawaii og fokuserede på MIG – hvem var jeg egentlig uden alle de lag, som jeg bare havde SUGET til mig uden at mærke efter, om det egentlig var mig. Så tog jeg en coachuddannelse. Begyndte at coache, holde flere foredrag på skoler og gymnasier og biblioteker. Begyndte at skrive flere bøger om netop at minde dig om, at du er lige som du skal være. At du har din helt egen unikke plads her på jorden – og at du har en unik gave til verden. Den kræver at du tør at være dig med ALT der er.

 

Den røde tråd i min lange rejse viste sig

Lige pludselig kunne jeg se en rød tråd i det hele. Nok var der forskel på et foredrag om at blive skilsmissebarn og at coache en i forbindelse med eksamensangst.. MEN det handlede alligevel om det samme. Min mission var den samme. At lade dig VIDE – med hele dit hjerte – at du må være lige som du er. At du er god nok lige som du er. At det er TRYGT at møde op med det der er LIGE NU. Du behøver ikke at gemme dig. Du må gerne komme frem med alt du er.

Det var sådan min (bevidste) rejse startede – en rejse, jeg tror, jeg har været på hele mit liv.. den udfolder sig hver eneste dag og jeg glæder mig til at se hvor den fører mig hen.

 

Nu kan jeg være MIG – med alt jeg er

I dag ser mit liv en del anderledes ud. Jeg har fundet manden, jeg kan være MIG med. Som elsker mit mørke og mit lys. Vi har fået en datter sammen, og det er vores fineste opgave at lade hende vokse op og lade hende vide, at hun er lige som hun skal være. Jeg studerer til ergoterapeut – og selvom jeg tror, at det ikke er min vej, elsker jeg fagene og at få lov til at nørde anatomi og psykologi. Og jeg VED, at det er en del af min vej – og at jeg skal bruge noget af den (vigtige) viden her. Til at hjælpe dig. Jeg er omgivet af familie og venner, hvor jeg hver dag øver mig i at smide mine masker og møde op med det der er lige nu. Det er bestemt ikke “nemt” eller “rart” men det er altid det værd. Generelt lever jeg et liv, der føles SANDT for mig. Hvor jeg ved, at det er NOK bare at VÆRE mig – uden alt det jeg gør…

 

Jeg kan hjælpe dig med at komme HJEM – til dig i din sandhed

Det der tænder ild i mit hjerte lige nu Sandhedscirklerne med Ida Passera. Jeg vil ELSKE at møde dig i den virkelige verden. Der sker altså noget når vi mødes og ser hinanden i øjnene.

Jeg vil SÅ gerne hjælpe dig på din rejse om at komme hjem til DIG, hvor det føles godt og sandt. Hvis du er nysgerrig på nogle af tingene, så send mig endelig en mail eller DM på insta – jeg vil ELSKE at høre fra dig.

 

Kærligst
Ida

 

When you are you, you inspire me to be me